Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/willads.dk/public_html/wp-includes/gettext.php on line 66

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/willads.dk/public_html/wp-includes/gettext.php on line 66

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/willads.dk/public_html/wp-includes/gettext.php on line 66

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/willads.dk/public_html/wp-includes/gettext.php on line 66

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/willads.dk/public_html/wp-includes/gettext.php on line 66
Tines weblog - willads.dk » Arkiv » Hverdag, fyrstelige udtryk og store spørgsmål


Hverdag, fyrstelige udtryk og store spørgsmål


h1 tirsdag 13. september 2011

Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/willads.dk/public_html/wp-includes/functions-formatting.php on line 83

For ikke så længe siden blev Johannes 2 år. I den anledning var børnene og jeg ved at bage cookies, og når man smager en del på chokoladen, så bliver man tørstig. Så Kirstine bad om et glas vand, mens hun stod med fingrene godt plantet i dejen. Så stillede hun det fine spørgsmål: “Må jeg godt røre ved glasset, når mine fingre er så kagelige?” I øvrigt snakker Johannes som et vandfald for tiden. Desværre forsvinder flere og flere af hans helt egne udtryk, i takt med at sproget kommer mere og mere på plads. Så nu siger han fx ikke længere laba men lastbil. Men “simmi” siger han heldigvis endnu. Og simmi - det betyder selvfølgelig rosiner.

For nylig var Kirstine inviteret til fødselsdag hos Luna fra børnehaven. Og hun kom hjem og fortalte begejstret om en sovende pirat, og om hvordan Cornelius og Anna havde byttet stjerneskud fordi Cornelius´var lilla og selvom det var lille, så ville Anna hellere have et en der var lille og lilla, end et der var stort og rødt. Og Cornelius ville hellere have… osv. osv. Detaljeringsgraden fik mig til at tænke på dr’s serie “Nana”. Men den bliver man jo også i godt humør af.

Og nu vi er ved børnetv, så har Kirstine set Busters Verden for nylig. Der er et afsnit, hvor Fru Larsen dør. Så en aften, hun skulle sove, spurgte hun pludselig: “Hvad skal jeg gøre når jeg blivet død?” og lidt efter “Hvad så når alle mennesker er døde?” Jeg overvejede kort at anbefale hende at spørge publikum eller ringe til en ven… men nu er jeg jo moren, så jeg tror, at jeg fik givet hende et svar, der var godt at falde i søvn på.

Vi er i øvrigt begyndt at gå til gymnastik. Hele familien. Vi behøver ikke dvæle ved vores opstart, men det kan sammenfattes til: Mor gejler familie op til gymnastikstart. Familie er de eneste fremmødte i lang gang foran salen. Mor havde taget fejl af sæsonstart. Så så man Johannes stå der i sine sorte gymnastiksko og undrende sige “stik???”. Og gå der fra med et rimeligt underligt billede af, hvad gymnastik er… Men nu er gymnastik startet og det er sjovt. Selvom Johannes i ret vidt omfang mangler begreber for kø, retning, bane og fælles opmærksomhed. Dagens perle kom, da Kirstine lige uden for gymnastiksalen - med høj og tydelig stemme - sagde: “Nu vil jeg hjem og spise mig fuld i risengrød” Og det tror jeg faktisk hun gjorde. Spændende om hun vågner med tømmermænd i morgen og beder om en treo, en zero og en burger…Tilføj en kommentar


h1